среда, 22. јул 2015.

Garnier micelarna voda - recenzija

Zdravo devojke!
Kao sto sam vam i obecala, ovaj post ce biti o micelarnoj vodi, konkretno o garnier micelarnoj vodi, jer nju koristim.

izvor fotografije:google

Na pocetku moram da vam kazem da sam ja zaludjenik koliko za sminku, isto toliko iz sredstva za njeno uklanjanje.Probala sam razne proizvode, ali mi se nijedan nije pokazao kao idealan (dok nisam probala garnier micelarnu vodu, naravno :)).

Vecina tih proizvoda radila je posao za koji su namenjeni, ali su isto tako isusivali kozu, zatvarali pore, i cinili kozu sklonu ka pojavi bubuljica i mitisera.
Pa sam se ja u jednom periodu vratila standardnom skidanju sminke pomocu vode i sapuna.
Medjutim ovaj nacin nije bas efikasan kod vodootporne sminke, i sminke koju smo fiksirali nekim od setting sprejeva.
Te sam se ja pre nekih mesec dana odlucila da probam nesto novo, i tako sam zapocela druzenje sa garnier micelarnom vodom :).

WOW - upravo takva je bila moja reakcija kada sam prvi put probala da skinem sminku sa ovim proizvodom.
Posle nekog vremena koriscenja, mojoj sreci nije bilo kraja, konacno sam pronasla proizvod koji u potpunosti odgovara mojoj kozi.
Prezadovoljna sam ovim proizvodom, to su bukvalno nekoliko proizvoda u jednom.
Garnier micelarna voda je proizvod za skidanje sminke koji  brzo i temeljno cisti lice, a istovremeno ga i hidrira.
Koristi se krajnje jednostavno, sve sto je potrebno je da nanesete malo proizvoda na vatu ili tufer, i predjete preko celog lica.
Mozemo ga koristiti i za najosetljivije delove lica ( oci, usne...), za sve tipove koze, pa cak i za hiperosetljivu kozu.
Ne sadrzi deterdzente pa posle upotrebe nije potrebno umivanje.
Ja je koristim dva puta dnevno, ujutru i uvece, izuzetno odgovara mojoj kozi, i jos jedno moje zapazanje je, da kada ovaj proizvod koristim ujutru, koza mi je hidrirana tokom citavog dana.

Pakovanje

Da se dotaknemo sada i pakovanja.
Ovaj proizvod dolazi upakovan u jednu finu, jednostavnu, providnu bocu od 400ml, tako da za nekih 700,oo dinara dobijete prilicno veliku kolicinu proizvoda.
Boca je jako prakticna i jednostavna za koriscenje.

Hemijski sastav micelarne vode

Da se osvrnemo na hemijski sastav i princip rada micelarne vode.
Micele su posebna vrsta molekula, koji se dobija iz prirodnih secera, to su skupine od po nekoliko hiljada povrsinski aktivnih supstanci.
Ove mikrocestice imaju sposobnost da privuku i uklone kako liposolubilne(uljorastvorene), tako i hiodrosolubilne (vodorastvorene) sastojke sminke i necistoce sa lica.
Micelarna voda nije agresivan proizvod, naprotiv, ona vraca zastitni sloj i prirodnu ravnotezu koze.

Ciscenje lica je najvazniji korak ka zdravoj i lepoj kozi, njime se uklanja visak sebuma, necistoca i sminka.

недеља, 19. јул 2015.

Top 10 proizvoda ispod 1000 dinara koji su "must have" za ovo leto

Drage moje devojke, ovaj post ce kao sto mu i samo ime kaze biti o top 10 proizvoda ispod hiljadu dinara koji su na mojoj must have listi za ovo leto.
 Pa da krenemo:

 1.Garnier micelarna voda 

  Na prvom mestu nalazi se njeno visocanstvo garnier micelarna voda, Najbolje sredstvo za uklanjanje sminke, koje sam ikada probala.Ovo je proizvod koji se na ovoj listi s pravom nalazi na prvom mestu, i o kome u ovom postu necu duziti, jer ce u nekom od narednih postova, ovaj bozanstveni proizvod biti pocasni gost.:)
izvor fotografije:google    
  2.Gliss kur hair repair sprej

Apsolutni kralj medju proizvodima za negu kose.Ovo je proizvod bez kojeg ja ne mogu da zamislim dan.Koristim ga na mokroj kosi, na kosi prosusenoj peskirom, kao i na suvoj kosi.U trenutku umanjuje vidljivost ispucalih krajeva, omogucava lakse rascesljavanje i daje kosi celodnevni sjaj.Vremenom (u mom slucaju posle potrosene nesto vise od pola bocice) potpuno oporavlja kosu.Dolazi nam u obliku spreja, u pakovanju od 200ml.
Cena ovog proizvoda je oko 600,oo dinara.

 izvor fotografije:google 
                                
3.Maybelline affinitone tecni puder  

Najbolji puder na svetu :)
Ovaj puder pripada grupi mineralnih pudera, izuzetno lagan, ne zatvara pore, dugotrajan i idealan za leto.Na mom licu postojan oko 7h, sa fiksatorom i do 10h.
Cena ovog pudera je oko 900,oo dinara, a dolazi u standardnom pakovanju od 30ml.
 izvor fotografije:google 
4.Aura oil absorbing sheets 

Stvar bez koje ja (od kako sam ih otkrila :) ) apsolutno nikada ne izlazim iz kuce.Papirni listici za upijanje viska sebuma, koji trenutno upijaju visak masnoce i bukvalno u jednom potezu eliminisu nezeljeni sjaj koze.Idealni su u ovim vrelim danima, kada je koza, uprkos mat puderima, sklona ka povecanom lucenju sebuma.Samo prislonite listic, i nezno obrisete visak sebuma, a sminka vam ostane netaknuta. 
Cena ovog proizvoda je oko 240,oo dinara, a u pakovanju ima 50 listica.

  izvor fotografije:google 


 5.Avon glow bronzing pearls 

Uz pomoc ovih kuglica dobijate efekat prirodno preplanulog tena, nema crvenih podnijansi, odlicno se stapaju sa tenom i lako se blendaju, te ako ih koristite za konturisanje, necete dobiti grube crte lica. Ja ih nanosim aurinom, kosom cetkom za bronzer. Dolaze nam u tri nijanse, moje su u nijansi warm.
Cena ovog proizvoda je oko 800,oo dinara, u zavisnosti od kampanje. 
  izvor fotografije:google
  
6.Avon magix illuminator

Jos jedna super stvar od avona koju imam.Kao sto i ima oznaku multi-benefit, bukvalno moze da se koristi za vise stvari kao posvetljivac, kao korektor, pri konturisanju lica...Bukvalno jedna multi-prakticna stvar koja moze sve :). 
Dolazi u pakovanju u obliku malo vece olovke, koja na vrhu ima tu super cetkicu, kojom nanosite proizvod.
Imamo tri nijanse, od najsvetlije do tamnije, moja je illiminating light (najsvetlija).
Opravdao je cenu koja je oko 800,oo dinara, u zavisnosti od kampanje. 
 

 
izvor fotografije:google
7.Essence ruz za usne 

Generalno svi essence proizvodi, koje sam probala mi odgovaraju, ali sam za ovu listu izdvojila moj omiljeni essence ruz u nijansi color nude 05. Nijansa je priblizna boji prirodnih usana, lepo istice usne, ruz je izuzetno postojan i odlicnog je mirisa :).
Cena ovog proizvoda je oko 350,oo dinara. 

izvor fotografije:google
8.Avon makeup setting spray 

Moram da priznam da sam bila skepticna po pitanju fiksatora za sminku, nisam verovala da "tamo neki sprej" moze da produzi trajnost sminke.Uzela sam ga iz radoznalosti, i voala-la - postao je jedan od mojih omiljenih proizvoda.Dolazi u pakovanju od 125ml, cena mu je oko 500,oo donara, i vredi svaku paru.

izvor fotografije:google
9.Avon naturals visenamenski balzam

Ovo je definitivno proizvod koji nema konkurenciju, dolazi u pakovanju od 15ml, i u tri vrste: sa maslinom, vanilom i medom (moj je sa medom).Cena mu je oko 500,oo dinara, sto i nije malo s obzirom na mililitrazu, ali ako uzmemo u obzir da meni traje vec skoro godinu dana, a koristim ga za sve, od usana, preko zanoktica, pa cak i za uklanjanje ogrubele koze na laktovima, mozemo da zakljucimo da je apsolutno isplativ.
 
 izvor fotografije:google

10.Antiseptic hand gel

Na poslednjem mestu, ali ne i najmanje vazan, nalazi se hand sanitizer.Ovo je "must must have" proizvod na letnjoj, zimskoj, ili bilo kojoj listi.Ja imam ovaj iz lilly-a, moj je sa aloe verom, a postoji i neki klasican.
S obzirom na mililitrazu (50ml), jako je praktican, staje u svaku torbicu, i lepog je mirisa.
Cena ovog proizvoda je oko 150,oo dinara.
Preporucujem svima da kod sebe uvek imaju, ako ne ovaj, onda svakako neki drugi hand sanitizer.

izvor fotografije:google

среда, 15. јул 2015.

Moj nacin ciscenja lica

Posle dugo traganja za odgovarajucom maskom i pilingom za lice, mnogo utrosenog novca i gomile isprobanih proizvoda, odlucila sam da probam neki od prirodnih i lako dostupnih proizvoda koje svi imamo u kuhinjama.


Uzimajuci u obzir da je moja koza problematicna, koja je u T-zoni masna, a na obrazima suva (mesoviti tip koze), te sa prosirenim porama na obrazima pored nosa-sto dovodi do sklonosti ka nastanku mitisera, ni jedan od tih proizvoda-sastojaka pojedinacno mi nije odgovarao.

Shodno tome pronasla sam alternativu, kombinujuci vise proizvoda-sastojaka i tehnika, i dosla do mog nacina ciscenja lica, koji cu u ovom postu podeliti sa vama.

1. Korak:

Talog od kafe, kruznim pokretima, nezno utrljajte na lice.Postupak izvodite u trajanju izmedju 5-10 minuta.Nakon utrljavanja, isperite lice mlakom vodom.
Kafa uklanja mrtve celije koze, pripremajuci time lice za sledeci korak.

        
2. Korak:

U vecu posudu nalijte vrelu vodu, dodajte spa so ( ja koristim bozen spa so sa mirisom jagode). Stavite lice iznad posude, prekrijte glavu peskirom i parite lice 10-ak minuta.
Ovaj postupak ce otvoriti pore i uciniti ih pogodnim za uklanjanje necistoca.

3. Korak:

U soljicu razmutite pola kesice sode bikarbone ( oko 10 grama) i tek toliko mineralne vode, da dobijete homogenu smesu. Kruznim pokretima, nezno utrljajte smesu. Ostavite 10-ak minuta, pa isperite vodom. 
Ovaj postupak uklonice necistoce sa koze i iz pora.
** Ukoliko imate bubuljice, ranice ili osetljivu kozu, ovaj korak mozete da zamenite koriscenjem nekog sredstva, koje uobicajeno koristite pri ciscenju lica. Ja u tim situacijama koristim avon planet spa piling sa mineralima mrtvog mora.

4. Korak:

Namazite vasu omiljenu hidratantnu kremu i uzivajte u cistom licu.

 Ovo je izuzetno lak i jeftin nacin ciscenja lica, koji ce vam oduzeti svega 30-ak minuta, a rezultati ce biti fenomnenalni i odmah vidljivi.